Eski Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, görevde olduğu 10 yıl boyunca her fırsatta dile getirdiği ve hayata geçirdiği birçok projesiyle de verdiği önemi gerçeğe dönüştürdüğü Kent Tarımı konusunda bilimsel bir makale kaleme alarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat sundu.

Işıklar, Kent Tarımı ile Tarım Arsası Kavramı hakkında görüşlerini geçtiğimiz hafta Ankara’da ziyaret ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardı. TÜBİTAK bünyesinde yayımlanacak makalesini bir üst yazıyla Kılıçdaroğlu’na takdim eden ve konuyla ilgili detaylı bilgi veren Işıklar, Genel Başkan ile uzun süre başbaşa görüştü. Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özcan Işıklar’ın 10 yıl süren Silivri Belediye Başkanlığı görevinde başlattığı tarımsal çalışmaları yakından takip etmiş, TÜRAM ve Tarım Lisesi’ni ziyaret etmişti. Işıklar’dan Kent Tarımı hakkında detaylı bilgi alan Kılıçdaroğlu, bu bilgileri CHP’nin Cumhuriyet’in 2. yüzyılına dair geliştirdiği vizyonda da kullanacağını belirtti. Özcan Işıklar’ın “Kentsel Tarımın Mekansal Olarak Düzenlenmesi : Tarım Arsası Kavramı” başlıklı akademik makalesi TÜBİTAK Dergipark bünyesindeki “Türkiye Arazi Yönetimi Dergisi” isimli yayının yeni sayısında yayımlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özcan Işıklar, “Ülkemizde 30 büyükşehirde ve etrafında 70 milyona yakın insanın yaşadığını düşünürsek, bu şehirlerde güvenli ve ucuz gıdaya erişebilmek çok önemli hale gelmiştir. Kent Tarımı kavramı bu yönüyle hem istihdam sağlayacak, hem de gıda dışındaki sektörlere de tarımsal hammade sağlayacaktır. Atatürk’ün Ankara’da kurduğu çiftlik, Kent ve Kent Çevresi Tarımı için bir modeldir. Kent ve Kent Çevresi Tarımı, yeni dönemde CHP’nin de öncelikli politikalarından biri olacaktır. Türkiye bir tarım ülkesidir ve öyle olacaktır. Ekilmedik yer bırakılmayacak, havza bazlı üretim planlaması yapılacak. Tarım Arsası kavramı derhal uygulama sokulacaktır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuları başbaşa ve detaylı olarak görüştük, kendisi konuya yabancı olmadığı gibi, bu konuya ilgisi de yeni değildir.” dedi.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

VOLEYBOL ANTRENÖRÜ ÇOCUK TACİZİNDEN TUTUKLANDI!

Silivri Çağrıbey Voleybol Spor Kulübü antrenörü Umut Tilev hakkında takımdaki küçük yaşta…

ÇAYIRDERE MUHTARI HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Çayırdere Mahallesi Muhtarı Doğan Bilgiç hakkında yapılan Kaymakamlık ön incelemesi sonucu, zimmete…

SON DAKİKA! TAPUYA POLİS OPERASYONU! (GÜNCELLENDİ)

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan “rüşvet” soruşturması kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla…

OKUL MÜDÜRÜNDEN EVLİ KADINA TUZAK

Silivri 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü İsmail Güzel’in evli bir kadın veliye…

BAŞKAN YARDIMCISI HAKKINDA ŞOK İDDİA

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın ailesine ait binada yapılan çıkmanın yasadışı…

VOLKAN YILMAZ’IN MAFYA BAĞLANTILARI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, adı son olarak Ece Erken’in eşinin öldürülmesi…

SİLİVRİ HALK EĞİTİM MÜDÜRÜ 15 YAŞINDA ÇOCUĞA TACİZDEN YARGILANIYOR.

İstanbul’da şu an 17 yaşında olan A.S.’nin 8 yaşından 15 yaşına kadar…

VOLKAN YILMAZ’A ANKET ŞOKU

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yaptırdığı memnuniyet anketinden hüsran çıktı. Silivri Belediye…

CENAZE EVİNDE EĞLENCE DÜZENLEDİLER

Ortaköy Mahallesi’nde 20 yaşında gencecik bir fidanın toprağa verildiği gün, Silivri Belediyesi…